Navigácia

  • Kódolás órája

    Diákjaink is részt vettek a Kódolás órája elnevezésű programban, amely több millió embert érint világszerte. A kezdeményezés célja, hogy mindenki megismerkedjen a programozás alapjaival.

  • Meghívó

  • Mikulás

    Édes, kedves Mikulás,

    köszöntünk most téged.

    Eljöttél az idén is,

    ahogy megígérted.

    Nagyon szépen köszönjük a Mikulásnak és iskolánk Szülői Szövetségének a finom csomagokat!

  • Családi délután

    2023.12.1-jén családi délutánt tartottunk, amely során a szülők és a gyerekek csoportokba rendeződve játszottak, vetélkedtek és szórakoztak. Az eggyé kovácsolódott csapatok ügyesen és becsületesen teljesítették az előttük álló feladatokat. A délutánt kézműves foglalkozással és mézeskalács díszítéssel zártuk.

    Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát!

    Köszönjük szépen, hogy eljöttek!

  • Iskolába kopogtató

    Iskola kopogtató foglalkozást tartottunk az óvodásoknak.  A foglalkozáson a gyerekek bemutatkoztak, megismerkedtek Kippkoppal, a gesztenyegyerekkel, és egy izgalmas történet keretén belül bepillantást nyertek az iskolai mindennapokba.  Ezután grafomotorikus feladatokat végeztek, amik során színes ceruzákkal díszítették ki a falevelet, amit Kippkopp hozott nekik, fejlesztve ezzel finommotorikus készségeiket és kreativitásukat. 

  • iBobor elnevezésű nemzetközi verseny

    Iskolánk pár alsó tagozatos tanulója bekapcsolódott az iBobor elnevezésű nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenybe.

    A versenyre minden országban az adott év novemberének második hetében kerül sor. Ekkor a résztvevők online kapják és válaszolják meg a kérdéseket. A feladatok megoldására szánt idő 30 perc volt és 3. nehézségi szintű feladatokat kellett a gyerekekenek megoldaniuk.

    A verseny célja az informatikai gondolkodás fejlesztése és logikai feladatok megoldása volt.

    Sikeres megoldóink Sanko Róbert és Laczo Mátyás lettek. Gratulálunk!

  • Fordított tanítás

    Diákjaink idén is kipróbálhatták magukat a katedra másik oldalán. Iskolánkon már hagyománnyá vált a fordított tanítás, amely minden éven megrendezésre kerül a nemzetközi diáknap alkalmából.

    Kistanáraink idén is nagyon ügyesek voltak!

  • Szakmai tapasztalatcsere a Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola tantestületével

    Meghívásunkra a szilvásváradi tantestület november 10-én ellátogatott az intézményünkbe, hogy a két község testvérkapcsolatát az oktatás terén is erősítsék.

    Diákjaink egy kis műsorral fogadták magyarországi vendégeinket.

    A szakmai eszmecserét egy kis kirándulás és csapatépítés is tarkította. A délután során közösen ellátogattunk a rozsnyói Őrtoronyba és a betléri Andrássy-kastélyba. A napot pedig egy közös bowlingozással zártuk.

    Köszönjük a Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola pedagógusainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és reméljük, hogy máskor is köszönthetjük őket az intézményünkben!

  • Családi délután

    Sok szeretettel várunk mindenkit! :) 

  • Oznámenie pre rodičov - Értesítés

    Na základe informácií SK - CERT Národného bezpečnostného úradu si dovoľujeme upozorniť na nebezpečnú skupinu na komunikačnej platforme Whatsapp: / A Nemzetbiztonsági Hivatal SK - CERT információi alapján szeretnénk felhívni a figyelmet egy veszélyes csoportra a Whatsapp kommunikációs platformon:

    https://www.sk-cert.sk/sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html

  • Idősek köszöntése

    „Száguldva vágtat, rohan az idő,
    Sorra váltják egymást föl a hetek,
    Minden nyár gyorsabb, mint az előző,
    Az időnek nem mondhatsz „állj meg”-et…”

                                                        (Zsoldos Imre)

    Iskolánk és óvodánk gyermekei 2023. október 25-én egy ünnepi műsor keretén belül köszöntötték Szádalmás szépkorúit.

  • Alma nap

    Az alma világnapja alkalmából pénteken alma napot tartottunk. Nemcsak a tanítási órák témáiba iktattuk be az almát, hanem fel is dolgoztuk a gyümölcsöt. Diákjaink finomabbnál finomabb termékeket készítettek.

  • Szádalmási Gasztrofesztivál

    2023.10.14-én megrendezésre került a Szádalmási Gasztrofesztivál, amelyen iskolánk és óvodánk alkalmazottai is részt vettek.

    A fesztivál nagyon jó hangulatban telt, az idő is kedvezett és az ételek is mind-mind nagyon finomak voltak.

    Idén a szakács nénik segítségének köszönhetően a mi csapatunk nyerte el az 1. díjat a legfinomabb étel kategóriában.

    Köszönjük mindenkinek, aki segítségével vagy részvételével hozzájárult a nap sikerességéhez!

  • Preventívne opatrenia - Megelőző óvintézkedések

    Az iskolai intézményekben ebben az időszakban megnövekedett a hasmenéssel, hányással vagy más kísérő megnyilvánulással járó emésztőszervi megbetegedések száma. A rozsnyói Regionális közegészségügyi hivatallal együttműködve osztunk meg ezzel kapcsolatban néhány  alapvető információt az alábbi plakáton.

    V tomto období sa v školských zariadeniach zvýšil výskyt zažívacích ochorení detí spojených s hnačkami, zvracaním, prípadne inými sprievodnými prejavmi. V spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rožňave k tomu uvádzame niekoľko základných informácií na plagáte nižšie.

  • Az állatok világnapja

    Projektdélutánt tartottunk az állatok világnapja alkalmából. Tanulóink és tanáraink többsége "állati" pólóban érkezett iskolába. Az utolsó órák keretén belül az asló tagozatosok rajzoltak és színeztek, a felsősök pedig információkat gyűjtöttek a kisorsolt állatokról, hogy a hetedik órán bemutathassák azokat iskolatársaiknak.

  • Adománygyűjtés a vakok és gyengénlátók számára

    Iskolánk tanulói újra bekapcsolódtak a szlovákiai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete által meghirdetett "Fehér zsírkréta - Biela pastelka" néven ismert adománygyűjtésbe.

    A gyűjtés 2002-ben jött létre a vakok és a látássérültek megsegítéséért.

    Köszönjük szépen diákjainknak odaadó és hasznos munkájukat, illetve mindenkinek, aki adományával hozzájárult a gyűjtéshez.

  • Szádalmási Gasztrofesztivál

    Kedves Szülők és Iskolabarátok!

    Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 2023.10.14-én megrendezésre kerülő Szádalmási Gasztrofesztiválra, ahol finomabbnál finomabb ételekkel készülnek a versenyzők!


    A Gasztrofesztivál esetleges bevételét iskolánk és óvodánk számára ajánlották fel a szervezők.

    (Ui: Sulink munkatársai is képviseltetik magukat a versenyen.)

  • Jótékonysági bál

    Kedves Szülők! Kedves Iskolabarátok!

    Hálás szívvel fogadjuk a jótékonysági bálunkra felajánlott tombola nyereményeket!

    A jótékonysági bál október 28-án 20:00-tól kerül megrendezésre a helyi kultúrházában, amelyre szeretettel hívunk és várunk minden kedves táncolni vágyót!

    A reggelig tartó talpalávalót a Mag Trio (Fülek) biztosítja.

    A belépő ára 15€/fő, amely tartalmaz kávét, illetve 2 személyre 1 üveg bort.

    A jegy megvásárolható elővételben az iskola épületében, valamint a következő telefonszámon: 0908 66 48 40, illetve messengeren Tünde Pogányová Bučeková-nál.

    A teljes bevételt egy iskolai kirándulásra fordítjuk.

  • XVI. Harmos Gábor Képzőművészeti Pályázat

    Nagy öröm számunkra, hogy Zsigrai Lili, nyolcadikos tanulónk művét 200 alkotás közül a legjobb 14 közé sorolták.

    A XVI. Harmos Gábor Képzőművészeti Pályázat kiemelkedő alkotásait a pozsonyi Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában állították ki, amelynek ünnepélyes megnyitóján a nyertesek és felkészítőik megkapták a megérdemelt jutalmukat.

    Iskolánk fiatal művészét a pozsonyi díjátadóra Tímea tanító néni (felkészítő pedagógus) és Tünde tanító néni (osztályfőnök) kísérték el.

    Szívből gratulálunk neki!

  • Adománygyűjtés a vakok és gyengénlátók számára

    A szlovákiai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete 2023. szeptember 22-án nyilvános gyűjtést szervez a vakok és gyengénlátók megsegítésére. Szádalmason (az iskolában és a községben) a Szádalmási Alapiskola diákjai fogják végezni a gyűjtést 10:00-tól 11:00-ig.A pénzadományért cserébe a diákok egy fehér ceruzával jutalmazzák az adakozókat.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským Jablonov nad Turňou
    č. 229
    Jablonov nad Turňou
    049 43
  • +421 58 7961 116
    +421 917 416 044

Fotogaléria